Jeroen-Ina.reismee.nl

Chillen en avontuur in Chiang Mai

Hallo allemaal!

Eindelijk een up-date van onze reis!

Vanuit een relaxed guesthouse in Chiang Mai, in het noorden van Thailand, schrijven we onze eerste ervaringen. Met onze nieuwe laptop(je). Omdat je zo toch alles makkelijker kunt regelen/boeken en in veel guesthouses heb je gratis wifi. Zo ook hier.

We zijn 1 1/2 week geleden in Bangkok begonnen. Daar hebben we het een beetje rustig aan gedaan, even wat geacclimatiseerd. Dat ging toch snel, ondanks vertrek vanuit een wit en koud Nederland, komend in een warm Bangkok. Hier hebben we de eerste tempels (wat) bekeken, waarvan er nog vele zullen volgen. Overal goud, gekleurd porselein en boeddha's. Ook zijn we begonnen met de ontdekking van de thiase keuken, en die is zeker niet verkeerd! Vooral het eten aan de straat is lekker, goedkoop en anders dan we gewend zijn. Af en toe een beetje CO2, geproduceerd door taxi's en tuk-tuks, happen. Ook hebben we Bangkok per fiets verkend, we blijven per slot van rekening toch echte nederlanders. Erg leuk om zo op hele andere plekken van Bangkok te komen, vooral ook het groene gedeelte buiten Bangkok. De fietspaden zijn hier 1 m breed en verhoogd, met naast je het water of dieper gelegen jungle. De bochten zijn 90 graden! Maar dit hebben we overleefd. Het laatste deel was weer in Bangkok zelf, midden in de spits, tussenalle vrachtwagens, bussen, taxi's, scooters en natuurlijk tuk-tuks. Ook dat ging zonder problemen, hoewel je je dat nauwelijks kan voorstellen als je het verkeer hier ziet. Alles gaat hier rakelings langs elkaar heen, van de ene kant van de weg naar de andere kant, en bovendien moet je hier links rijden.

Een paar dagen later vetrokken we naar Kanchanaburi, waar de bridge over the river kwai is. Erg indrukwekkend als je meer leest over de geschiedenis hiervan. Bij de bouw van de spoorlijn zijn 100.000 mensen omgekomen, waarvan bijna 3000 nederlanders. De stad verder is niet echt interessant. Wel zijn we nog naar een bekend nationaal park geweest, waar we de 'seven-steps-waterfall' hebben bekeken. Erg mooi en natuurlijk heerlijk verfrissend. Een soort subtropisch zwembad. Hier zwemmen veel vissen die meteen aan je komen knagen. Niet echt iets voor Ina, hoewel je in de stad bij een spa een behandeling kunt krijgen met die vissen, maar dan natuurlijk tegen betaling. Toch sloeg Ina deze gratis behandeling af.

Vervolgens reisden we naar Ayuthaya, het oudste koninkrijk van Thailand, waar veel oude tempels zijn. Deze zijn later door de Birmesen verwoest, waardoor er nu alleen nog ruines zijn. Honderden boeddha beelden, maar allen zonder hoofd. Ook hier hebben we de stad per fiets verkend. Blijft toch altijd een relaxte manier van jezelf verplaatsen....'s avonds kwamen we bekenden uit Utrecht tegen! Hoe klein is de wereld toch weer....

We ontmoeten tijdens het reizen natuurlijk veel meer backpackers. Nu ontdekken we dat het helemaal niet bijzonder is om zomaar een aantal maanden te gaan reizen. Mensen die hier slechts een paar weken op vakantie zijn ontmoeten we nauwelijks. Wel mensen die al vanalles gedaan hebben en niet weten wanneer ze weer teruggaan. Of die een half jaar gaan.... Nee, lang zijn wij niet weg

Laughing

Nu zijn we sinds een paar dagen in Chiang Mai, waar we na een 11 uur durende treinrit aankwamen. We zaten in een hotel, maar zijn vandaag toch lekker weer naar een guesthouse verkast. Daar is het toch veel knusser, relaxter en gezelliger.

Gisteren ook opnieuw wat 'ge-wat'. We kwamen bij een grote tempel waar het druk en levendig was. Ook stond er een groot gekleurd figuur, een soot combi van een vogel en een olifant. Er stond een gouden kist in. We hadden een vermoeden dat er een monnik overleden was ofzo. Later bleek dat de belangrijkste monnik van Thailand inderdaad was overleden, maar dan 2 jaar geleden! Hij wordt over 2 dagen gecremeerd. Deze ceremonie is zo belangrijk, dat er nu al monniken vanuit heel Thailand hier in Chiang Mai zijn. Ook zal de dochter van de koning erbij aanwezig zijn. Wie weet maken wij er ook nog wat van mee, want het is een soort feest. Er is al dagen gratis eten en drinken bij de tempel.

Vandaag nog even chillen, dingen boeken, rondkijken in Chiang Mai, en daarna gaan we actief worden. Daar zullen we jullie de volgende keer van op de hoogte houden.

jacco

hey 'roen en ina, wat een mooie verhalen en als hollanders is zeker fietsen altijd goed. en een overleden monnik ook, gratis eten!! en dan nog andere hollanders ook, wat wil je nog meer? klinkt erg avondtuurlijk en erg leuk. toch heel wat anders dan het leven hier, leuke herinnering maken :-). geniet ze!

henk en emma

klinkt heerlijk!! ondanks dat het schijnbaar heel normaal is om een paar maanden te gaan reizen... wel een hele leuke ervaring! geniet ervan! groetjes

Hanneke

He J & I,
Heerlijk allemaal zeg.
Vooral het eten!
Han

Annegreet

Leuk, leuk! Geweldig om jullie verhalen te lezen, extra bijzonder omdat het zo herkenbaar is. Dat zal straks wel anders worden... Geniet van alles, dat doen wij hier in Utrecht ook. Al heeft het gisteravond gewoon wéér gesneeuwd, 't houdt niet op. Geniet dus ook zeker van de zon en het feit dat je op je slippers loopt :). Dikke kus!

KIM

Wauw, het klinkt allemaal super goed. Grappig dat je bekenden tegenkwam. Waar je ook komt daar kom je Hollanders tegen, toch die VOC mentaliteit waar Balkenende het over had :-)
Goede reis verder en ik kijk uit naar jullie volgende reisverslag. Liefs Kim

Johan en Dineke

Hey Ina en Jeroen,

Wat leuk om dit allemaal te lezen! Toevallig was er laatst in een uitzending van "Rail away" iets over de aanleg van die spoorlijn. Dat was al indrukwekkend, laat staan dat je erbij staat.
Het weer is daar vast een stuk aangenamer. De echte winter is hier overgegaan in het echte nederlandse gekwakkel. Hoe zijn de temperaturen daar?
Nou, geniet er lekker van. Veel plezier met al die begrafenissen en andere feesten! We hopen er snel weer wat over te lezen!

Johan en Dineke

Rene

Dat met die knagende vissen spreekt me wel aan, zolang het geen piranha's zijn. Ik ben erg benieuwd naar de reiservaringen en hoe zo'n nomadenbestaan bevalt.

groetjes Rene

Rozemarijn

Klinkt allemaal heel geweldig! Veel plezier daar verder en genietze.
Wij blijven julie (een beetje jaloers) volgen!

Liefs,
Arnold en Rozemarijn enz

Ger en Joke

Ha Jeroen en Ina,

We zijn weer helemaal bij na onze Lanzarotevakantie. Leuk verslag hoor! We hebben een lange vakantiemail gestuurd naar jullie emailadres.

Liefs papa en mama

Henk Schipper

Heej Jeroen en Ina! Klinkt goed, en ook alsof jullie al aardig wat kilometertjes hebben afgelegd! Groeten Henk.

Anoesjka

Wat een heerlijke verhalen en prachtige foto's! Leuk om mee te lezen en zoveel te herkennen! Wat bijzonder om die uitvaart mee te maken, het zal wel erg speciaal zijn geweest denk ik. Veel plezier met jullie aankomende avonturen.
Veel liefs

Ronald Sluiter

hey
leuk om zo bij te blijven van jullie avonturen. Ben nog steeds niet jaloers hoor ;-)

jeroen; ik heb je al 4 keer bijna gebeld. het is een beetje een automatisme om je te bellen als ik weer eens in de file sta. maar dan schiet me ineens te binnen dat je niet in je Audi zit maar wellicht op een scooter ;-) Mis onze gesprekken nu al.

veel plezier nog!!!!

RONALD SLUITER

Jeroen,
Wellicht dat je het weet, maar de CFO van Ordina is vertrokken. Ik zou zeggen: echt iets voor jou als je terug bent ;-)