Jeroen-Ina.reismee.nl

voordat we thuiskomen.....

We hebben een paar dagen in Kuala Lumpur rondgelopen en genoten van het feit dat het zo anders is dan wat we tot nog toe in Azie hadden gezien: Een grote ontwikkelde stad met veel hoogbouw, architectonische hoogstandjes en dure winkels. Ook maakten we kennis met de Maleisische keuken, die naar ons idee nogal een mengelmoes is van indonesisch, aziatisch en indisch. Lekkerder dan de vietnamese keuken.

Na Kuala Lumpur vertrokken we naar het oudste regenwoud: Taman Negara. De reis er naartoe was ook totaal anders dan we gewend waren: het ging allemaal heel soepel en de bus had zeer luxueuse stoelen. Het laatste stuk gingen we met de boot, wat een erg mooie tocht door de jungle was. De dagen daarna hebben we gewandeld in het regenwoud. Het was erg bijzonder om te horen welke geluiden er allemaal gemaakt worden. Helaas hoorden we geen apen ofzo, maar het geluid dat de krekels en andere krekelachtigen maakten was enorm, een echt concert. Soms was het geluid zo hard en schel dat het naar ons idee gewoon een cirkelzaag was. Ook waren we onder de indruk van de enorm grote en hoge bomen. Het was erg warm met een hoge luchtvochtigheidsgraad, waardoor we na een aantal dagen verlangden naar koeler weer. Dat konden we in de Cameron Highlands verwachten, dus dat was onze volgende bestemming. Het was er inderdaad een stuk aangenamer, hoewel het daar toch een stuk warmer was dan normaal (normaal=20-25 graden). In de Cameron Highlands is het weer zo anders dan in de rest van Maleisie, dat er hele andere planten groeien, en er kan ook veel verbouwd worden. Hier vind je dan ook veel, heel veel theeplantages en aardbeien. De theeplantages maken dat alle bergen er uit zien alsof ze bekleed zijn met groen tapijt, echt prachtig. We hebben met een brommer de omgeving kunnen verkennen en kunnen genieten van het rijden door de theeplantages. En natuurlijk de thee zelf uitproberen. Ja, we hebben daar regelmatig thee met taart genuttigd....

We waren van plan naar een eilandje te gaan in het noordwesten van Maleisie, maar omdat we hele goede verhalen hoorden over de Perhentian Islands, besloten we daar naartoe te gaan. Het ligt in het noordoosten. Onderweg naar de plaats vanwaar de boot zou vertrekken, sloeg het weer om. Er kwam af en toe regen en het waaide erg hard. Eenmaal op de boot op open zee merkten we dat het wel heel slecht weer was: de golfen waren hartstikke hoog en we maakten enorme klappen op het water, alsof de boot doormidden zou breken. Binnen enkele seconden waren we door en door nat. Het was geen leuk tochtje, maar achteraf kunnen we er wel weer om lachen, maar natuurlijk alleen maar omdat we veilig aangekomen waren. Na een paar dagen knapte het weer op en konden we genieten van het prachtige eilandje. Je kan er niets doen, alleen maar relaxen, beetje snorkelen en zwemmen. Nu konden we ook pas zien hoe blauw de zee hier is! In de namiddag zagen we de vissers hun vangst komen afleveren bij de restaurantjes, zodat we 's avonds een heerlijke vis-BBQ konden hebben op het strand, etend met onze voetjes in het zand. Heerlijk! We vonden het een erg fijn eiland met een leuke sfeer. Maar na een paar dagen gingen we weer verder, terug naar Thailand. Daar zouden we nog van onze laatste 1 ½ week genieten op een aantal eilandjes. Na 2 dagen kwamen we aan op Ko Lanta, met een mooi groot strand. Het eiland hebben we nog verkend met een brommer, zoals voor ons nu gebruikelijk is geworden. Dat hebben we ook op Ko Pha Ngan gedaan, wat onze volgende bestemming was. Nu zijn we op Ko Tao, een duikerseiland. We hebben hier niet gedoken, maar wel gesnorkeld. En dan over een paar dagen weer terug naar Nederland, en hebben we een fantastische reis achter de rug! Maar ook wel weer heerlijk om terug te gaan.

Luuk

Hé, wat een leuk verhaal weer. Volgens mij zitten jullie nu achter de computer, want terwijl we foto's aan het kijken zijn komen er steeds meer op. Geniet nog even en tot volgende week!

Ger en Joke

Wat een heerlijke afsluiting van jullie reis, behalve die boottocht dan. Het is nu zaterdagavond en als het goed is hebben jullie je boeltje bijna gepakt. Het zal nog wennen worden. We zijn benieuwd hoe Nederland bij jullie binnenkomt. Klein en overgeciviliseerd?!
Geniet nog even van de laatste dagen (uren) Azië.
Liefs, papa en mama

Anoesjka

Leuk om weer van jullie te horen!
Wat een mooie reis hebben jullie achter de rug.
Ik kan niet wachten IRL bij te kletsen over jullie verhalen, Ina! Geniet nog even voor de terugreis begint. Natuurlijk een goede en veilige reis!
Liefs,
Anoesjka

Johan en Dineke

Fijn om weer een mooi verhaal te lezen. We gunnen het jullie erg, maar zijn toch blij dat jullie weer terug komen. We willen julllie nu wel weer eens real life spreken en zien. En we zijn natuurlijk heel erg benieuwd naar nóg meer verhalen en naar nóg meer foto's. Jullie komen trouwens op een goed moment. Het begint echt voorjaar te worden.
Tot snel!

Johan en Dineke

Jacques en Marion

Heel leuk om te lezen wat jullie hebben beleefd in die maanden.

Met jullie ervaring, een bijbaan als reisverslaggever bij RTL is wel een optie, af en toe invallen voor Flaure Dessing.

Heel goede reis terug naar huis.

De groeten uit kameroen

Harmke&Arjan

Hai lieve Ina en Jeroen,
ergens jammer dat de spullen weer ingepakt moeten worden, maar proef toch ook wel weer zin om terug te gaan! Fijn om elkaar straks weer te zien!
Geniet nog van de laatste dagen daar, rust nog even uit van al het reizen ;-) en we zien jullie gauw!
Goede reis!
LIEFS Arjan&Harmke, dikke kus van Jesse&Bram

Henk en Emma

Wat vliegt de tijd, zijn jullie alweer bijna terug, voor mijn gevoel zijn jullie net weg. Wel ontzettend veel mooie ervaringen gehad zo te lezen, en nu dus ook wel weer zin in Nederland! Ook goed! 3 maanden reizen is dan ook wel weer mooi he, weet zelf nog dat wij toen wel weer zin hadden om op 1 plek te zijn en eigenlijk ook wel weer om te werken, ipv de hele tijd maar dingen te bekijken en vakantie te vieren. Fijn in elk geval dat jullie een goede tijd hebben gehad! Goede reis en tot snel! Liefs Henk, Emma en Ties

Willem-Jan

Goede reis terug, we hebben met plezier jullie verhalen gelezen! Het gedeelte over Hanoi was een feest van herkenning, het joggen langs Hoan Kiem Lake en het motorrijden in dat mierennest zijn me het meest bijgebleven. We zien jullie graag terug, er is nog champange over van de laatste keer:). Groeten uit Gorinchem.